2011/1. Noé bárkája

 2011.01.01. 17:14

A Szilvesztert a Fiaméknál töltöttük, csöndes, békés, nyugodt óévbúcsúztató volt ez, egy kis pezsgő eperlével, társasjáték, és a belsejében még kissé sületlen fehér püspökkenyér, amit aztán sikerült készre sütni még éjfél előtt.

Meg kell említenem, hogy a Fiam Barátnője előtt le a kalapot. Egész kis Noé bárkája van ott nála. Felsorolom az állatokat a teljesség igénye nélkül:

- 2 kutya, 3 macska, 3 olyan szürke kis izé, aminek nem jut eszembe a neve, 2 lemming, nyuszi, tengerimalac, béka, hal, megvan, a szürke állatkák csincsillák, no és persze a Fiam vadászgörénye, Zizi.

Szerethető kis állatok ezek mind. Szívem csücske Zizi, aki annak idején, még kölyökkorában nálam is megfordult néhány hónapra. Esténként kiengedtem a szobában, rendszerint fölkúszott a nadrágszáramban és beleharapott a vádlimba, ezek persze nem voltak komoly harapások :-) Leginkább egy homokkal lazán töltött zoknihoz hasonlít, és ha megszelidíted, igazi vagány kis csapattaggá válik. Zizi függőágyban alszik, és a legvadabb, 5.1-es fullbasszuszos rendszeren falrengetőre föltekert David Guetta számokra sem rezonál, ha egyszer szunyókál.

A nagy kutya leül a csincsillák ketrece előtt, és órákig mozdulatlanul figyeli őket, amint tesznek-vesznek.

A kis kutya a házmester, intézkedik, őrzi a házat, mindig mindenre és mindenkire gondja van.

A macskák különböző egyéniségek. Már az is élmény, ha az ember elüldögél figyelve viselkedésüket, szokásaikat, melyekhez elég egyértelműen ragaszkodnak.

Noé bárkáját többségében befogadott állatok népesítik be, és lehet, hogy ezek a fiatalok nem olvasnak annyit, mint szeretném, de a felelősség- és gondoskodásérzetük igazán figyelemreméltó. Van valami egyszerű bölcsesség ezekben a "Gyerekekben", lényegretörőek, nem erőlködnek, hogy könnyednek láttassák magukat, nem bandzsítanak a transzcendencia irányába, de helyén van a szívük, lehet számítani rájuk és nem mellesleg hajlandóak a szüleik generációjával Szilveszterezni otthon. Aggódó tekintetük az állatkákon, mivel a Szilveszter, elsősorban a kutyák számára maga a téboly, tűzijátékok és petárdák robbanásainak tébolya.

Ma, az Új Év első napján fölzabáltunk egy tonna lencsefőzeléket és malacsültet - rajtunk már nem múlik az idei boldogság, egészség, szépség és gazdagság, mindnek ajtót nyitottunk.

Kívánom mindenkinek azt, amit magamnak is kívánok!

Címkék: lencse szilveszter malac noé bárkája

A bejegyzés trackback címe:

https://belvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr912552532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása