XI. Való-e Világ

 2010.12.30. 08:00

Ami a Való Világot illeti, pszichológiai értelemben jó tanulmány, más szempontból meg legyél Te is celeb, ha akarsz, és ha elég hetykén áll a csöcsöd.

Aztán meg vegyél inkább DVD-ket a gyereknek, kapcsold be azt, akkor nincs közben se reklám, se Való-e Világ, és amikor vége a mese- vagy ifjúsági filmnek, beszélgessetek róla, vacsoráltasd meg illendően, fürgyön le, mosson fogat oszt jóéjszakát.

Azt mondják, az ember maga a fegyver. A genetika a lőszer. De a környezet húzza meg a ravaszt... Vagyis, ne csak a Való-e villalakók reggeltől estig

cigizés-piálás-trágár-szövegelését

cenzúrázd, hanem önmagadat. Talán szeretnél szabad ember lenni, aki azt csinál, amit akar, de mekkorát tévedsz, ha azt hiszed, az a szabadság... Ha a szüleid valóban mintaértékűek voltak, elültették és magasra tornázták benned az erkölcsi nívót, nincs is más dolgod, mint példaértékű életeddel tanítani.

Tiszta sor. És hogy mi van akkor, ha esetleg a fentiek mégsem teljesen úgy működtek, ahogy a nagy könyvben meg van írva? No para. Csak legyen elég mély a hited abban, hogy történhetnek még csodák. Akár veled is.

Vegyél virágmagot, ültesd el, és várd, hogy kikeljen. Olvass utána, ha kell, mit szeret a növénykéd, tápoldatozd, adj neki fényt, épp úgy, ahogy a gyermekeddel teszed. Ha meg macska van a házban, aki szeretné megrágni a növénykédet, még mindig eldöntheted, hogyan védd meg.

Most mennem kell jeget vakarni, majd folytatom. Persze csak ha a hús nem volt romlott.

 

Utóirat: nem kaptam ételmérgezést, ez megnyugtató. Viszont ma sem voltam műkörmösnél. Már 42 évem eltelt, és még egyszer sem voltam műkörmösnél. Most már igazán kezd a körmömre égni ez a dolog.

A bejegyzés trackback címe:

https://belvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr642546177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása